Applicatie
Open website

Zitron

Zitron Nederland B.V. is een van de marktleiders binnen de Europese markt als producent van ventilatiesystemen voor spoor- en verkeerstunnels. Als specialist op het gebied van industriële ventilatoren levert Zitron Nederland B.V. onderhoud en reparatie van ventilatoren in grootschalige tunnelcomplexen en de zware industrie.

Verantwoording

Met name bij de onderhouds- en inspectieopdrachten die Zitron uitvoert is nauwkeurige documentatie van groot belang. Verantwoording voor de uitgevoerde werkzaamheden volgens de juiste protocollen.

Om deze documentatie op orde te hebben is voor Zitron een maatwerk applicatie ontwikkeld. Binnen deze applicatie worden op projectniveau de protocollen ingevoerd en per ventilator gecontroleerd of de gevraagde protocollen aanwezig zijn.

Daarnaast worden dagrapporten ingevoerd in de applicatie met de mogelijkheid voor het invoeren van handtekeningen en media ter verantwoording.

Offline beschikbaar

Zitron is met name ondergronds actief in tunnelcomplexen. Logischerwijs is op deze locaties vaak geen (mobiele) internetverbinding aanwezig.

Om deze reden is de applicatie volledig offline te gebruiken. Na het binnenhalen van de projectdata op kantoor gaat men op pad met de meest actuele informatie. Het project wordt op locatie volledig ingevuld en wanneer weer verbinding is met internet wordt de data teruggestuurd naar kantoor.

Wanneer een project is gekoppeld aan een gebruiker van de applicatie wordt het project ‘gesloten’ binnen het systeem, zodat ingevoerde data niet door elkaar gaat lopen.

De klant op de hoogte

Door de digitale manier van werken met de applicatie, samen met een achterliggend systeem, heeft Zitron de mogelijkheid gekregen informatie enorm snel bij de klant te krijgen.

Wanneer de inspecties in de nacht uitgevoerd zijn, wordt de data aan het begin van de ochtend (vanuit het hotel) naar het achterliggend systeem verzonden. Een medewerker op kantoor voert een laatste controle uit, waarna automatisch pdf-bestanden gegenereerd worden.

Deze pdf-bestanden kunnen voor het einde van de ochtend via mail naar de klant verzonden worden. Een enorm voordeel ten opzichte van de oude situatie, waarin de rapportages pas ingevoerd werden na terugkomst in Nederland.