Drupal

Drupal Logo

Een groot deel van de websites die we ontwikkelingen worden gebouwd op Drupal, een Open Source Content Management Systeem (CMS). Door de modulaire opzet van Drupal is het enorm flexibel en kan het voor iedere situatie ingericht worden. 

Community

Drupal wordt ondersteund door een actieve, wereldwijde community, waardoor veel functionaliteit beschikbaar is in de vorm van modules. Ook zorgt de community ervoor dat het gehele systeem up-to-date wordt gehouden, om maximale veiligheid te waarborgen.

Betrouwbaar en veilig

De Drupal community is meer dan 15 jaar oud en bestaat inmiddels uit ruim 1.000.000 developers, designers, trainers, strategists, coordinators, editors en sponsors. Wereldwijd draaien miljoenen websites op Drupal, waaronder Ikea, Virgin, NBC en het Witte Huis. Ook in Nederland wordt Drupal veelvuldig ingezet. Denk bijvoorbeeld aan websites als RTL Nieuws, 24 Kitchen en Qmusic. Door de (voor internet begrippen) lange geschiedenis en het intensieve gebruik is het platform erg stabiel en goed doorgestest. Eventuele veiligsheidsissues worden snel opgemerkt, aangepakt en middels regelmatige updates doorgevoerd in bestaande Drupal omgevingen.

Optimaal voor teams

Niet iedereen is even begaan met web technologie. Toch wil je vaak iedereen die content genereert voor de website toegang geven tot het Content Management Systeem, zodat ze zelf de content kunnen plaatsen. De gebruiksvriendelijke interface van Drupal maakt het mogelijk om content te plaatsen zonder diepgaande technische kennis. Daarnaast maakt de enorme flexilibitelit van het gebruiks- en rollenbeheer binnen Drupal het mogelijk iedere gebruiker te voorzien van de juiste rechten, zodat hij of zij toegang heeft tot alleen díe functionaliteit die nodig is. Hiermee zorg je ervoor dat een breed team toegang kan hebben tot de back-end van de website zonder dat iedereen technisch onderlegd moet zijn.

Overzichtelijke meertaligheid

Drupal is vanaf tot de diepste laag in het systeem meertalig opgebouwd. Je website in meerdere talen draaien en beheren is dan ook geen enkel probleem. Alle content is zowel vanuit de front-end als vanuit de back-end te vertalen en nieuwe talen kunnen snel worden toegevoegd. Door de overzichtelijke content interface zijn zelfs websites met duizenden pagina's in verschillende talen snel en efficiënt te beheren.

Oneindig flexibel en uitbreidbaar

Niemand kan in de toekomst kijken, maar dat de wereld van het web continu aan veranderingen onderhevig is staat buiten kijf. Je behoeften van morgen zullen dan ook anders zijn dan die van vandaag. Met de keuze voor Drupal ben je er zeker van dat je ook de veranderingen in de toekomst bij zult kunnen houden, omdat haar grote community en developers de beschikbare tools up-to-date en relevant houdt. Veel functionaliteit kan worden toegevoegd, geheel of deels gebaseerd op bestaande modules. Dit zorgt niet alleen voor een hogere flexibiliteit, maar draagt ook bij aan lagere ontwikkeltijden en dus ook lagere ontwikkelkosten.