Webdevelopment

Met webdevelopment ontwikkelen we de kern van elke applicatie. Of we nu een API voor een mobiele applicatie ontwikkelen of een maatwerk website realiseren, het valt allemaal onder webdevelopment. Er wordt gewerkt binnen verschillende gebieden, met name in de achterkant of 'back-end' van het systeem. We werken in verschillende talen en frameworks, om een oplossing te creëren die het best past binnen het specifieke project.

Een goede back-end applicatie zorgt er voor dat de systemen stabiel blijven werken, ook als er veel bezoekers op de website zijn of er veel data opgeslagen wordt. In de back-end wordt de functionaliteit ontwikkeld, hier wordt bepaald hoeveel features het systeem bevat en op welke manier processen geautomatiseerd worden. Een back-end gaat vaak jaren mee en wordt steeds complexer, dus het is belangrijk dat deze vanaf de start van een project goed word opgezet.

Onze programmeurs houden van een uitdaging. Ze denken graag na over het efficiënt opzetten van de database en het schaalbaar maken van de applicatie. Stabiliteit & veiligheid zijn van onschatbare waarde binnen onze oplossingen.

The right tool for the job

Er zijn tegenwoordig veel tools op het gebied van webdevelopment. Deze tools zijn er in alle soorten en maten. Van complete systemen zoals Drupal en Magento tot frameworks die een aantal basisfunctionaliteit bieden, zoals Laravel. Daarnaast bestaan er talloze Open Source libraries die zich richten op één specifieke taak, een taak waar deze libraries vaak een zeer goede oplossing voor hebben.

Bij elk project moet een inschatting gemaakt worden welke tool het beste past. Dit is voornamelijk afhankelijk van de gewenste (toekomstige) functionaliteit en/of het budget. Bij een complexe meertalige website heeft Drupal vaak de voorkeur, bij grotere webwinkels Magento. Moet er echter veel maatwerk geschreven worden, past een framework als Laravel beter.

Al deze tools worden Open Source ontwikkeld en ontvangen regelmatig (veilgheids) updates. Deze updates zorgen er voor dat uw applicatie veilig blijft, maar ook dat u geen last krijgt van een  'vendor lock-in'. 

Drupal CMS

Een website moet flexibel zijn, maar vooral eenvoudig te beheren. Een CMS (Content Management System) is tegenwoordig een vereiste, en Drupal is één van de betere systemen op de markt. Ieder CMS bepaalde voordelen, Drupal onderscheidt zich met name door de eenvoud waarmee grote websites te beheren zijn. Gebruikers met verschillende rollen, meertaligheid, verschillende inhoudsttypes en dynamische weergaves; het wordt allemaal efficiënt ingericht via Drupal. Het CMS is zowel geschikt voor MKB-bedrijven die af en toe een update plaatsen, als voor grote bedrijven/gemeentes met een compleet marketing team.

Onze implementaties gaan een stuk verder dan enkel het installeren van een template en noodzakelijke modules. Wij ontwikkelen je website op volledig maat, zodat het precies de funciontaliteit bevat die je nodig hebt in de praktijk. Als het nodig is ontwikkelen we ook maatwerk modules, om het geheel nog gebruiksvriendelijker te maken. Bekijk hier een aantal voorbeelden en meer informatie over onze werkwijze.

Magento

Magento is al jaren het meest gebruikte e-commerce platform. Met zowel een Enterprise als een Open Source community versie, biedt dit pakket voor ieder wat wils. Hoewel de basis Open Source is, is er vaak maatwerk nodig om de perfercte oplossing te kunnen bieden. Wij hebben op dit gebied veel ervaring opgebouwd, of het nu gaat over het inrichten van een nieuwe webshop, het overnemen van het onderhoud van een bestaande webshop of de migratie naar een nieuwe versie.

Bekijk onze e-commerce pagina voor meer informatie over webwinkels en Magento.

Laravel

Laravel is een modern Open Source PHP framework, gebaseerd op beproefde componenten. De laatste jaren is Laravel uitgegroeid tot het meeste populaire PHP framework, mede dankzij een actieve community.

Door gebruik te maken van Laravel beschikken onze applicaties standaard over betrouwbare gebruikersauthenticatie, encryptiemogelijkheden en een structureel opgebouwd project. Er wordt veel aandacht besteed aan veiligheid, zodat de meeste security-issues standaard ondervangen zijn. Voorbeelden hiervan zijn een veilige databasetoegang (dus geen SQL injectie mogelijk), een goede template-engine (geen XSS-lekken) en zaken als CSRF-controle. Het gebruik van een populair framework heeft daarnaast als voordeel dat de code door veel ontwikkelaars gecontroleerd en verbeterd wordt. Ook is er uitgebreide documentatie aanwezig, waardoor het eenvoudiger is om een project over te dragen of nieuwe ontwikkelaars in te leren.

We hebben zelf de know-how in huis om bestaande Laravel projecten (vanaf versie 3) over te nemen, het onderhoud te doen of te upgraden naar een nieuwe versie.

Naast gebruik te maken van diverse bestaande libraries, werken onze ontwikkelaars zelf ook actief mee aan het verbeteren van het Laravel framework en het ontwikkelen van nieuwe libraries. Deze libraries (bijv. de Laravel Debugbar en IDE Helper) behoren inmiddels tot de meeste populaire libraries met miljoenen downloads. We zijn erg trots om op deze manier een bijdrage te leveren aan de community.

Meer weten over Laravel? Bekijk hier de detailpagina.

Omnipay

Veel webapplicaties maken tegenwoordig gebruikt van de mogelijkheid om direct online te betalen. Dit wordt mogelijk gemaakt door verschillende 'payment gateways', waarbij iedereen zijn of haar eigen voorkeur heeft. Voorbeelden van bedrijven die een payment gateway aanbieden zijn Mollie, Adyen, Sisow, Stripe, Buckaroo, enz. Om niet steeds het wiel opnieuw te hoeven uitvinden, maken wij regelmatig gebruik van de Omnipay library. Eén van onze ontwikkelaars zit in het team achter Omnipay, waardoor we regelmatig gevraagd worden nieuwe implementaties voor gateways te ontwikkelen.

Onze ruime ervaring heeft als voordeel dat wel snel verschillende payment providers kunnen inbouwen in je systeem. En mocht je ooit naar een andere provider over willen stappen, is de wijziging in de code relatief beperkt.