Applicatie
Open website

Natuurlijk! Sint-Oedenrode

Natuurlijk! Sint-Oedenrode is een overkoepeld orgaan met als belangrijkste doel het structureren van lokale plannen om Sint-Oedenrode een plek te maken voor recreatie en vertier.

Mobiele applicatie

De opdracht vanuit Natuurlijk! Sint-Oedenrode was het ontwikkelen van een applicatie welke alle informatie zou bevatten voor een bezoeker van Sint-Oedenrode. In samenspraak met MooiRooi is een database ontwikkeld met winkels, horeca, overnachtingsmogelijkheden en recreatie. Deze complete database geeft een bezoeker houvast in de zoektocht naar een aantal leuke dagen in Sint-Oedenrode en omgeving.

De hybride applicatie is ontwikkeld op basis van het AngularJS framework en communiceert middels een API met de backend, waarin beheerders al het bovenstaande kunnen onderhouden en monitoren. De backend werd ontwikkeld op basis van het Laravel framework.

Vraag een Rooienaar

Een gebruiker van de applicatie heeft de mogelijkheid een vraag te stellen aan een 'echte' Rooienaar. Door pushnotificaties worden deze vragen real-time doorgestuurd naar een panel van Rooienaren. Dit panel probeert op haar beurt zo snel mogelijk een gedegen antwoord terug te sturen naar de gebruiker.

iBeacons

Binnen de applicatie is gebruik gemaakt van iBeacons. Er is een interactieve wandelroute ontwikkeld, waarin onderweg een achttal iBeacons gepasseerd worden. Zodra een iBeacon in range van de smartphone komt, wordt een pagina ingeladen met informatie over een punt op de route. Denk bijvoorbeeld aan een monumentaal gebouw of belangrijk monument. 

De pagina bevat afbeeldingen, achtergrondinformatie en een geluidsfragment van de Rooise gids Wim van Rooij.

Klantenkaart Natuurlijk! Sint-Oedenrode

Voor de winkeliersvereniging Rooi2000 is in het najaar van 2016 een klantenkaart ontwikkeld door Fruitcake, onder noemer van Natuurlijk! Sint-Oedenrode.

Deze klantenkaart werkt volledig real-time en is geïntegreerd in de applicatie van Natuurlijk! Sint-Oedenrode. Men kan de klantenkaart (eenmalig) inscannen binnen de app, waarna het niet meer nodig is de fysieke pas op zak te hebben. Door simpelweg winkelier de barcode te laten scannen vanaf het scherm van de mobiele telefoon worden de punten bijgeschreven.